首页 >> 校友风采
李夏德(Richard Trappl) (奥地利)
发布日期:2015-10-09浏览次数:字号:[ ]

奥地利维也纳大学孔子学院院长,维也纳大学副教授,东亚学院副院长,中国政法大学名誉教授,曾于1974-1975年在北京语言大学(原北京语言学院)学习。

李夏德教授曾于1974~1975年在北京语言学院学习中国文化,1979年开始在维也纳大学汉语系教现代汉语和中国文学课,他的博士后论文为《魏晋南北朝文学理论跟早期的小说理论》。2011年李夏德被授予奥地利杰出贡献荣誉勋章。在他不懈的努力下,奥地利邮政局发行了孔子学院邮票。
  Trappl Richard is an associate Professor and the director of Confucius Institute at University of Vienna, Austria. He is also the vice dean of the College of East Asia, and the Honorary Professor of China University of Political Science and Law.
  Richard Trappl studied in Beijing Language and Culture University (Beijing Language Institute was the name of the university at that time) from 1974 to 1975, and then began to teach modern Chinese and Chinese literature in the department of Chinese in the  University of Vienna from 1979. His dissertation of post doctoral was“the Literary Theory and the Theory of Early Novels of the Northern and Southern Dynasties.” In 2011,he was awarded the honorary Medal of Austria. The Austria post office issued the stamp of Confucius Institute under his unremitting efforts.